Бразилия – Германия е първият полуфинал на Мондиала в страната на кафето. След няколко седмици усилени битки, двата състава стигнаха до този значим етап, на който се решават финалистите.

Точно в 23 часа на Ещадио Минейрао ще се постави старт на срещата, а след нея ще се даде отговор на въпроса коя ще бъде първата селекция, взела билет за решителния мач на 13-и юли.

Преди мача немците демонстрираха спокойствие. Без излишни емоции, играчите на Бундестима заявиха немногозначно, че напрежението е най-вече в състава на „селесао“, но не можаха да скрият своето притеснение от по-твърдата игра на Бразилия.

На свой ред, селекционерът на тима Йоаким Льов заяви, че малките детайли ще решат двубоя. Специалистът даде ясно да се разбере, че има прекомерна вяра в играчите си, като обяви категорично, че целта пред Германия е финалът на „Маракана“.

И докато в отбора на Германия всичко изглежда отлично и педантично подредено, в лагера на Бразилия все още са разтърсени от драмата, която сполетя перлата на състава - Неймар. Немците изразиха своето съжаление за нелепата травма на нападателя, но със сигурност в Бундестима са отдъхнали с облекчение, че играчът на Барса няма да ги тормози.

Неймар пострада в четвъртфиналния мач срещу Колумбия, когато кариоките се наложиха с 2:1. Той се травмира повече от неприятно, след като счупи трети прешлен на гръбнака, а това му отне мечтата да играе до край.

В тази ситуация Луиш Фелипе Сколари трябва да търси „на пожар“ вариант за заместник на футболиста на Барса и същевременно да стабилизира максимално колебливия си тим.

За никого не е тайна, че Бразилия стигна до този етап и с малко късмет, като в много от срещите си до момента кариоките побеждаваха доста трудно.

Дали Бразилия ще намери палача си в лицето на Германия или „селесао“ ще отупа „по домакински“ момчетата Льов, предстои да разберем…

СРЕЩАТА МОЖЕ ДА ПРОСЛЕДИТЕ ПРЯКО В САЙТА GONG.BG, КАКТО И В ЕФИРА НА ДАРИК РАДИО!