Андре Шюрле се надява да бъде титуляр за Германия в четвъртфиналния мач от Мондиал 2014 срещу Франция в петък. Футболистът на Челси вкара първия гол за победата с 2:1 след продължения на трикратните световни шампиони срещу Алжир преди няколко дни.

Преди осминафиналния двубой Шурле имаше само 29 минути на терена по време на двубоите от груповата фаза. "Чувствам се доста по-добре, когато играя като титуляр. Всеки иска да бъде на терена, когато дадат първи съдийски сигнал за мача. Много ще се радвам, ако започна в стартовия състав в петък. Чувствам се добре, във форма съм. Ще бъда горд, ако започна в състава и получа шанс да играя възможно най-дълго", заяви Шюрле.

Той се надява германците да продължат да печелят, независимо дали това ще стане с красива или с грозна игра. "За мен няма никакви проблеми дори и да не попадна сред титулярите. Ще разберем в деня на мача дали ще има някакви изненади. Ако продължим напред, всичко ще бъде нормално. Не ни интересува дали това ще стане с красива или с грозна игра. Предполагам феновете също предпочитат точно това", каза още бившият ас на Байер Леверкузен.

Германия победи с 4:0 състава на Португалия на старта на груповата фаза на световното първенство, но след това разочарова с представянето си в следващите три двубоя срещу Гана, САЩ и Алжир./БТА