Нападателят на Челси Андре Шюрле заяви, че очаква да има голяма роля за германския национален отбор по време на Световното в Бразилия, което стартира на 12 юни.

Бившият ас на Байер Леверкузен записа 9 гола в 43 двубоя за „сините”, които броиха солидна трансферна сума за него през лятото на 2013 година.

„Исках да отида в Челси и да играя добре, така че селекционерът на националния отбор да забележи развитието ми”, откровен бе Шюрле. „Доказах се по начина, по който исках, затова сега съм уверен, че ще имам голяма роля в този отбор.”

„Искам да играя, искам да дам най-доброто за моята родина и съм сугирен, че ако това се случи, ще изиграем страхотен турнир.”

Германия стартира своята подготовка за Мондиала на 21 май, където започва в група G заедно със съставите на Гана, САЩ и Португалия. Треньорът Йоаким Льов засега тренира с 27 играчи, като ще обяви финалния си лист от 23 души на 2 юни.

„Понякога е добре да нямаш силни опоненти на старта, за да навлезеш по-добре в турнира. Много е трудно да знаеш, че трябва да играеш на върха на възможностите си в първия мач срещу Португалия, който заедно с нас е най-добрият в групата”, отбеляза Шюрле.