Националният селекционер на Аржентина Алехандро Сабейя изрази своите надежди звездата на състава му и на Барселона Лионел Меси да не получава повече контузии до Мондиала в Бразилия през следващото лято. Специалистът изрази своето съжаление от случилото се с каталунския техничар, като заяви, че всички в аржентинската селекция работят за възстановяването на играча.

Припомняме, че четирикратният носител на „Златната топка“ скъса мускулни влакна на бедрения мускул на левия си крак и това го извади от сметките на Херардо Мартино до края на календарната 2013-а година. Очаква се носителят на „Златната обувка“ да е в оптимална форма за гостуването на Барса на Атлетико Мадрид на „Висенте Калдерон“ на 12 януари.

„Това, което се случи с Меси, е много неприятно. Дано повече да няма травми и от тук до Мондиала да е здрав“, започна Сабейя.

„Всички работим за възстановяването на Меси. Сега той е тук и работи с кинезотерапевта ни Луис Гарсия, а следващата седмица ще дойде човек от Барселона, който да инспектира възстановяването“, коментира още Сабейя.