Суперзвездата на Барселона Лионел Меси отлетя за Аржентина, където ще протече вторият етап от лечението му. Както е известно, четирикратният носител на „Златната топка“ скъса мускулни влакна на бедрения мускул на левия си крак и това го извади от сметките на Херардо Мартино до края на календарната 2013-а година.

Лекарите начертаха план за възстановяване на аржентинеца, който включва два етапа. Първият вече бе реализиран в Барселона, а сега се очаква да започне и вторият в родината на Меси.

Каталунската звезда замина за топлата страна, придружаван от своята съпруга и от сина си, като в Аржентина ще работи заедно с кинезотерапевта на аржентинската национална селекция по футбол Луис Гарсия.

Идеята е Меси да изкара коледно-новогодишните празници заедно с близките си и да се завърне в началото на януари в Испания. Оптимистичните прогнози сочат, че Меси може да се завърне в игра още в мача с Елче, който е на 5 януари, но реалистично погледнато, носителят на „Златната обувка“ ще бъде готов за игра за значимия сблъсък с Алетико Мадрид на „Висенте Калдерон“ на 12 януари.