Сезонът на Кристиано Роналдо в Реал Мадрид се е отразил на представянето му в националния отбор на Португалия. Това заключение направи легендата на „белия балет” Раул.

Носителят на Златната топка имаше успешна кампания в Реал Мадрид, реализирайки  51 гола, с които помогна на тима да триумфира в Шампионската лига и за Купата на краля.

Раул обаче счита, че именно това е попречило на Роналдо да се представи на по-високо ниво на световните футболни финали.

„Тъжно е, че Кристиано Роналдо напусна Световното първенство. Мондиалът няма да може да се наслади на най-добрия играч в света след груповата фаза, това е тъжното”, коментира Раул.

„Роналдо беше без съмнение играчът на сезона, с което помогна на Реал Мадрид да спечели Десетата, реализирайки 17 гола в 11 мача от Шампионската лига, чупейки всички рекорди”, допълни Раул.

„Виждали сме го много пъти през последните години, клубните ангажименти да пречат на суперзвездите да покажат пълния си потенциал”, допълни бившата звезда на Реал Мадрид.

Освен всичко останало, Кристиано Роналдо имаше проблеми с контузията на коляното. Медицинският щаб дори го предупреди, че трябва да си даден почивка няколко месеца, в противен случай рискува бъдещето си. Въпреки това, португалецът не отстъпи и игра за своя тим в Бразилия.