Кристиано Роналдо често е подиграван сред футболните среди за това, че полага прекалено големи грижи за външния си вид. Португалецът обаче сам предизвиква тези коментари и по време на Световното първенство в Бразилия. Причината: за последния мач на своя отбор, който е тази вечер срещу Гана, Роналдо отново ще бъде с нова прическа като на практика това значи, че във всеки един от трите мача на Португалия, звездата на Реал Мадрид ще е бил с различна прическа.

В първия двубой с Германия носителят на „Златната топка“ бе със стандартната си в последно време прическа, но за мача срещу САЩ бе подстригал косата си отстрани като бе оставил черти на зиг-заг.

По-късно стана ясно, че тази прическа на Роналдо е посветена на 10-месечния Ерик Ортис Крус, който има такива бележи след мозъчната си операция, за която средствата е дал португалецът.

Сега обаче Роналдо изцяло е обръснал косата си отстрани и в същото време е вдигнал перчема си.

Той ще се надява тази вечер новата му прическа да донесе късмет и Португалия да победи с голям резултат Гана, за да запази надежда за класиране напред. Това обаче зависи и от другия мач от групата, така че шансовете на Роналдо и компания са минимални.