Бразилия започна подготовка за световното първенство, въпреки протестите на част от насъбралата се тълпа.

23-ата футболисти, селектирани от треньора на националния отбор  Луис Фелипе Сколари, влязоха в лагерна обстановка под  протестните скандирания заради огромните средства, похарчени за  подготовката на Мондиал 2014.

Протестиращите поставяха стикери, лепенки и лозунги върху  автобуса, който вози играчите от хотела им до тренировъчната  база в Терезополис, намиращ се на 90 километра от Рио де  Жанейро.

По предварителните планове днес и утре футболистите на  Сколари ще бъдат подложени на медицински изследвания, а първата  пълноценна тренировка е насрочена за сряда. По този начин  Бразилия има общо 17 дни да се подготви за първата си среща с  Хърватия на 12 юни в Сао Пауло, с която ще бъде открито и  световното

Самият Сколари заяви, че очаква труден път до титлата без  много изненадващи съперници. Той очаква в следващите етапи след груповата фаза бразилците да срещнат отбори като Холандия,  Италия или Уругвай, което прави поне два световни шампиона с  претенции.

"Но очакванията ми са на полуфинала да се изправим срещу  Германия и след това в битката за титлата срещу Аржентина, която пък ще се стреми към третата си световна корона, коментира  Сколари пред местния вестник "Естадо де Сао Пауло" в днешния му  брой.

Според Биг Фил, големите отбори във футбола ще затвърдят  реномето си и трудно някоя от по-малките страни ще се намеси./БТА