Холандският нападател Клаас-Ян Хунтелаар определи Бразилия и Аржентина за фаворити на Световното първенство.

„Бразилия и Аржентина са фаворити според мен на предстоящото Световно първенство. И двете страни имат силни отбори, пълни с изключителни играчи. Южноамериканският климат няма да им създаде проблеми. Другите отбори, както и тези от Европа, трябва тепърва да свикнем с условията и това може да повлияе върху представянето им”, коментира Хунтелаар.

„Със сигурност ни предстоят много вълнуващи мачове срещу Испания и Чили, а и срещу Австралия. Испания има много силен отбор, а на Чили често се гледа като на скрит фаворит. Те показаха, че са много силен отбор и могат да играят на много високо ниво, когато се изправиха срещу Испания на Световното през 2010 година. Не трябва да подценяваме и Австралия. Убеден съм, че можем да стигнем далеч напред. Имаме обаче много силни опоненти в нашата група, заради което трябва да даваме 100% от себе си във всеки мач”, добави нападателят.

„Разполагаме с много опитни играчи, които се състезават в някои от най-добрите клубове в Европа и играят футбол на най-високо ниво. Голямо обогатяване за нашия тим са някои млади таланти. Мисля, че тази смесица от опитни играчи и млади таланти ще изведе нашия отбор на по-преден етап”, продължи голаджията.

„Надявам се, че ще демонстрираме добър футбол. Имаме воля да спечелим всеки мач. Най-добре би било естествено да спечелим титлата, но не е важно да гледаме толкова напред. Трябва просто да съсредоточим вниманието си върху груповата фаза и да напредваме стъпка по стъпка”, каза още Хунтелаар.