Трета поредна победа взе Аржентина на Мондиал 2014, след 3:2 над Нигерия в последния им двубой от група F.

Благодарение на победата на Босна над Иран в другата среща, Нигерия също продължава напред, въпреки поражението.

Аржентина като лидер в групата ще чака на осминафинал втория от група Е, където Франция, Еквадор и Швейцария ще решат всичко тази вечер.

Нигерия пък очаква първия в група Е, като най-вероятно това ще е Франция.

Лео Меси наниза два гола за Аржентина срещу Нигерия, Ахмед Муса вкара и двете попадения за африканците, а Маркос Рохо донесе успеха на "гаучосите".

И двата отбора на Ещадио до Бейра Рио явно внимателно следяха развоя на събитията на другия мач - Босна - Иран, и не се напрягаха прекалено много, след като босненците поведоха.

Още в началните четири минути, Аржентина и Нигерия си размениха бързи попадения. Дори и равенството щеше да прати и двата състава напред на осминафиналите, така че приятелското темпо и размяната на инициативата бяха факт. Аржентина все пак бе малко по-добър, и организираше повече атаки.

В третата минута Лео Меси се разписа, след като първо топката се отби в гредата, след удар на Ди Мария, но последвалия мощен шут на Меси от 12-13 метра бе безпощаден.

Още в следващата минута обаче Ахмед Муса изравни със страхотен фалцов удар, който намери далечния ъгъл на Ромеро.

Натискът на Аржентина се засили след около половин час игра, но "гаучосите" загубиха една от звездите си - Серхио Агуеро, който се контузи и бе заменен в 38-та минута.

Вторият пореден, и общо трети опит на Лионел Меси от пряк свободен удар в мача, се материализира в гол, в добавените минути на първото полувреме. Меси прати топката от около 28 метра в левия ъгъл на вратата, пазена от Ениама.

Второто полувреме започна не по-малко вълнуващо от първото, и за пет минути пак паднаха два гола.

Ахмед Муса пак изравни, до 2:2, в 47-та минута, когато до него достигна отлично извеждащо подаване, и той прецизно отбеляза.

В 50-та минута Маркос Рохо реализира трети гол за Аржентина, след като добави центриране на Лавеци от корнер. Гарай също леко отклони кълбото, за да стигне до Рохо, който направи 3:2.

На терена имаше доста настроение, а двата отбора се опитваха да запазят добрия тон, без много нарушения. Езекил Лавеци доминираше в атаката на Аржентина в последните 20-тина минути от мача, като твореше любопитните ситуации една след друга, но така и не се стигна до повече голове.

Крайното 3:2 обаче така или иначе класира и двата състава на осминафинал, а мачът между Аржентина и Нигерия се игра точно 10 години след срещата между двете страни в САЩ 1994, завършила също с успех на "гаучосите", но с 2:1. Двата тима бяха в групата на България.

Как протече мачът - припомни си с GONG.BG ТУК!

НИГЕРИЯ: Ениама, Ошанива, Йобо, Омеруо, Амброуз, Микел, Онази, Одемвинге (Нвофор 80), Бабатунде (Учебо 65), Муса, Еменике

АРЖЕНТИНА: Ромеро, Сабалета, Гарай, Фернандес, Рохо, Гаго, Масчерано, Ди Мария, Агуеро (Лавеци 38), Игуаин (Биля 90), Меси (Алварес 63).

СПОДЕЛИ МНЕНИЕТО СИ ЗА ДВУБОЯ С ОСТАНАЛИТЕ ФЕНОВЕ В НАШИЯ ФОРУМ!