Селекционерът на Италия Чезаре Прандели изобщо не бе доволен от изненадващото поражение с 0:1 от Коста Рика днес, което постави под сериозно съмнение класирането на „скуадра адзура“ за 1/8-финалите.

Голът на Брайън Руис през първата част заличи ударното начало на италианците на Мондиала, които надиграха Англия с 1:0 в първия си мач. Сега обаче те остават на второ място с 3 точки, колкото има и Уругвай заради вчерашния успех над „трите лъва“.

„Загубихме, защото Коста Рика игра доста по-агресивно и със страст“, отчете Прандели. „Знаехме, че това е трудна група и сега ще трябва за заложим класирането си на карта в последния мач срещу Уругвай.“

„Смятахме, че сме намери трети полузащитник, но така и не заиграхме с такъв. Ако бяхме вкарали, тогава мачът можеше да отиде и в друга посока, но заслужено загубихме. Не зная дали сме подценили противника, това би било страхотна грешка. Играчите тичаха здраво и в тези условия им беше много трудно.“

„Имахме план, но Коста Рика съобрази, че може да скъси дистанцията до нашите играчи и така сведе до минимум пространствата, в които трябваше да минават пасовете ни. Дали ни е страх? Не, просто трябва да се възстановим“, завърши Прандели.

ВИДЕО от двубоя: