Селекционерът на Италия Чезаре Прандели изрази разочарованието си от непрекъснатите нападки към себе си и футболната федерация. Наставникът защити избора си на Джорджо Киелини, похвали Антонио Касано и разказа един свой сън.

"Имах един сън. Сънувах, че има три отбора, разкъсвани от медиите и ощетявани от съдиите, тъй като се удрят едни други, а ние, безупречните, продължаваме напред. Беше страхотно. Мислех си - "най-после отбор, който играе футбол", разказа Прандели своя сън с усмивка.

"Повтарям, гледах инцидента с Киелини много пъти на запис, и за мен това не е жест с умисъл. Надявам се скоро тази драма да утихне. Преди две години Марио Балотели беше наказан за два мача, но аз го повиках в националния и никой не възропта," обясни още селекционерът.

"В Италия сме разделени във всичко. Единственото, в което сме единни, е желанието да нападаме институциите. Аз и федерацията също сме институции," продължи той.

"Напълно сериозно ви казвам, в момента, в който реша да въведа етичен кодекс, той ще бъде приет от играчите. Вие, журналистите, трябва да използвате по-разумно инструментите, с които си служите," каза още Прандели.

"Антонио Касано е спокоен сега. Той отново бе готов за предизвикателството и успя да спечели. Съзнава, че на неговата възраст, това е последният му шанс," заяви специалистът.

"Ако успеем да станем най-големите си фенове, тогава ще имаме сила, която никой друг отбор няма. Трябва да живеем под напрежение и да не му се поддаваме. Всеки играч трябва да е наясно, че само минути стигат, за да се докаже. Всички 23-ма тук имат качества за Световното, независимо дали за пет или за 90 минути," завърши Чезаре Прандели.