Селекционерът Чезаре Прандели е наясно с групата от 23 футболисти на италианския национален отбор по футбол за световното първенство в Бразилия.

Самият той обяви, че първо ще съобщи лично на седемте футболисти, които ще отпаднат от разширения състав, а след това ще направи решението си публично.

"Да, вече съм взел решение, но искам първо да го съобщя на футболистите. Нямам яснота около стартовите 11, защото световното първенство не се изкарва само с толкова играчи. Ние имаме нужда от 23-ма играчи, които знаят, че могат да бъдат титуляри. Те трябва да бъдат фокусирани изцяло върху отбора, макар да са наясно, че могат да изиграят само един мач. Но това може да бъде и най-важният мач", заяви Прандели за "Гадзета дело спорт".

"Джузепе Роси попадна в разширения състав, защото преди 4 месеца и половина, преди да се контузи, той беше голмайстор от най-висока класа. Той правеше нещо значително и това може да бъде послание за останалите, защото в националния отбор може да попаднеш само тогава, когато играеш на предела на своите възможности. Това обаче не означава, че Роси задължително ще попадне в групата за световното първенство", добави селекционерът.

Италия е в група "D" на световните финали заедно с отборите на Уругвай, Англия и Коста Рика. Шампионите от 2006 година са и в група с България в квалификациите за европейското първенство във Франция.