Селекционерът на Италия Чезаре Прандели заяви, че целта пред него и тима му е класиране на финала на предстоящото световно първенство в Бразилия. В понеделник „скуадра адзура“ започва първата фаза на подготовката си, след която ще бъде определен и съставът на отбора за Мондиала.

Първоначално Прандели определи група от 30 футболисти, като седем от тях ще отпаднат след първите тренировки и медицинските тестове. Специалистът обяви, че на този етап, нито един футболист няма гарантирано място в тима.

„Предстоят ни десет дни на тренировки. Ще видя също и какви са физическите тестове, но няма да разчитам само на това“, коментира Прандели. „Първо трябва да преминем груповата фаза в Бразилия, а след това да организираме силите си, за да можем да стигнем до финала. Искам да играем на финала“, каза още Чезаре Прандели.

Напоследък се заговори, че Антонио Касано и Джузепе Роси ще отпаднат от селекцията на специалиста, но Прандели бе категоричен, че все още не е направил своето окончателно решение. „И двамата могат да пътуват с нас. На този етап не изключвам никой.“