Селекционерът на Австралия Ангелос Постекоглу изрази задоволството си от играта на своите момчета въпреки загубата с 0:1 от Хърватия в последната контрола преди Мондиала. Според него „кенгурата“ и особено по-младите в състава са показали израстване.

„Представянето ни беше солидно, беше окей. Според мен като цяло се получи много добре, особено през първото полувреме и в отделни периоди от второто. В защита изглеждахме добре, хубаво подредени и силни. Може би ни липсваше повече спокойствие и острота в наказателното поле на противника. Така и не бяхме заплашени сериозно, така че за гола може би се поотпуснахме. Като цяло работихме здраво, стигнахме до някои добри моменти срещу качествен опонент. От наша гледна точка постигнахме прогрес“, каза Постекоглу.

„Както се казва, отметнахме още един мач и тези, които играха днес, ще взимат по-добри решения. Все още сблъскваме играчите с нови предизвикателства, но според мен те израстват с всеки мач. Ако обърнете внимание на Иван Франич и Джейсън Дейвидсън, те изглеждат по-силни и по-силни. Матю Леки, Томи Оър и Бен Халоран се включиха много добре, когато влязоха в игра. Така че колкото повече играят, толкова по-хладнокръвни ще стават“, завърши наставникът.