Александър Овечкин, който е нападател на Русия и на  отбора от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ)  Вашингтон, а също така и 3-кратен световен шампион със страната  си, обяви, че точно в този момент не би искал да се окаже на  мястото на някой от футболните национали на страната. Както е  известно, руснаците спечелиха само една точка от три мача след  безлична игра, в резултат на което напуснаха преждевременно  световното първенство.

"Аз съм руснак и съм тъжен от това, което се случи с  националния ни отбор. Знам как се чувстват футболистите, защото  и аз съм спортист. Не искам да бъда на тяхно място в този  момент. Момчетата се бориха и се стараха, така че няма нужда да  ги упрекваме в този момент. Загуби не треньорът, не отделен  футболист, а целият отбор. Трябва да гледаме напред, а в  бъдещето е световното първенство в Русия. Надявам се през 2018  година отборът да се представи далеч по-добре", заяви  нападателят на Вашингтон.

Относно критиките от обществеността, Овечкин каза: "Такъв е  нашият манталитет. Ако бяхме излезли от групата, всичко щеше да  бъде съвсем различно. Щяхме да попаднем на Германия, която е  фаворит в турнира. Надявам се Капело да остане с нас и да намери още нови футболисти, които да играят с увереност и да постигат  желаните от тях резултати". Овечкин заяви, че най-важният футболист на световното  първенство е нападателят на Барселона и на аржентинския  национален отбор Лионел Меси: "Харесвам националните отбори на  Холандия, Франция и Бразилия, но дори и в тях няма по-силен  играч от Меси".