Бившият английски национал Йън Райт, който работи като телевизионен анализатор на Мондиал 2014 в Бразилия, беше принуден спешно да се завърне в родната си, след като крадци нахлуха в дома му. Новината съобщават британските медии. Инцидентът станал във вторник вечер.

Четирима мъже нахлули в къщата на 50-годишния Райт, която се намира в северозападен Лондон. Крадците заплашили да отрежат пръстите на съпругата му Нанси и двете им дъщери, ако не дадат доброволни всички пари и ценности. След като получили всичко крадците избягали. 

Семейството на бившия футболист не е пострадало. Полицията е започнаха разследване на инцидента. Райт е бивш нападател на Арсенал, Кристъл Палас и на националния отбор на Англия. Той е шампион, двукратен носител на Купата на Англия, а освен това е печелил Купата на Лигата на Англия и Купата на носителите на национални купи през 1993/1994. 

Райт е голмайстор номер 2 в историята на Арсенал и номер 3 в историята на Кристъл Палас. За Англия игра между 1991 и 1998 година и има 9 гола в 33 мача. Той сложи край на кариерата си през 2000 година.