Отборите на САЩ и Португалия не успяха да се победят и завършиха 2:2 в мач от Група G на Световното първенство в Бразилия.

Изравнителният гол на Варела, който остави тима в битката, падна буквално в последната секунда на 5-минутното продължение на двубоя на Арена Амазония. Двубоят бе изпълнен с драматизъм и много положения пред двете врати. При успех янките можеха да се класират за елиминациите още тази вечер, с което щяха да изхвърлят иберийците. 

Равенството завърза интригата в потока, като Германия и САЩ имат по 4 точки, но ще трябва да се срещнат в последния си мач от групата, докато Гана и Португалия са с по една топка и също ще водят борбата до последно. 

Попаденията в мача реализираха Нани (5'), Джърмейн Джоунс (63'), Клинт Демпси (82') и Варела (90+5').

Отборът на Португалия започна много обещаващо срещата, с ранен гол. Още в 5-та минута футболистите на Пауло Бенто поведоха в резултата. Мигел Велосо центрира отляво, Джоф Камерън не успя да изчисти добре, подаде на Луиш Нани, който стреля отблизо за 1:0.

Това амбицира състава на Юрген Клинсман, който натисна съперника в неговата половина и започна да обстрелва вратата на Бето. До почивката обаче, независимо от добрите изяви Джонсън и Клинт Демпси, янките не намериха начин да изравнят резултата.

Постепенно Португалия започна да се връща в мача. И в заключителните минути на първото полувреме Луиш Нани и Кристиано Роналдо оказаха, че могат да бъдат много опасни, но героизмът на Тим Хауърд успя да остави отбора на Клинсман в играта.

Малко преди двата тима да се оттеглят на почивка, Нани стреля в страничния стълб на вратата, при добавката на Едер обаче, вратарят на САЩ се справи убедително.

В 56-та минута Джонсън върна към Майкъл Брадли, който на скорост от точката на дузпата стреля, но Рикардо Коща спаси вратата буквално от голлинията.

В 63-та минута САЩ успя да стигне до изравнителния гол. Джърмейн Джоунс отправи много добър и точен удар отдалеч за 1:1. Португалия опита да отговори незабавно, ударът на Раул Мейрелеш обаче бе спасен от Тим Хауърд.

В 82-та минута Клинт Демпси реализира отблизо за 2:1, след като получи пас успоредно на голлинията от Греъм Зуси.

Последваха силни минути за Поругалия, които хвърлиха всички сили да стигнат поне до точката, загубата ги изпращаше вкъщи. Кристиано Роналдо на няколко пъти излизаше на добри позиции, но в положение на засада.

Драматичността на мача дойде в заключителните минути. В последните секунди на 5-минутното продължение иберийците стигнаха до равенството. Кристиано Роналдо центрира отдясно, а Варела засече с глава за крайното 2:2.

Португалия обаче много трудно ще може да се класира за 1/8-финалите. Тимът ще трябва да запише победа над Гана и да се надява Германия да се наложи с изразителен резултат срещу САЩ.

КОМЕНТИРАЙ МАЧА ТУК!

РАЗВИТИЕТО НА МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА ТУК!

САЩ: Тим Хауърд, Мат Беслър, Джоф Камерън, Фабиан Джонсън, Майкъл Брадли, Кайл Бекерман, ДаМаркъс Бийзли, Джърмейн Джоунс, Греъм (Зуси 90'), Клинт Демпси (Вондоловски 87'), Алехандро Бедоя (Йедлин 71').

Треньор: Юрген Клинсман

Португалия: Бето, Рикардо Коща, Бруно Алвеш, Андре Алмейда (Уилям 46'), Жоао Перейра, Жоао Моутиньо, Раул Мейрелеш (Варела 68'), Мигел Велосо, Нани, Кристиано Роналдо, Елдер Пощига (Едер 17').

Треньор: Пауло Бенто