Световното първенство в Бразилия става все по-интригуващо. След вълнуващия старт и последвалите изненадващи резултати, тази вечер програмата обещава ново зрелище. Предстои да се изиграе мачът между Германия и Португалия, който ще бъде първи от Група G.

Срещата е с начален час 19.00, а мястото на събитието е стадион „Арена Фонте Нова“. Двубоят със сигурност буди интерес най-вече поради факта, че са замесени две от селекциите, които притежават едни от най-качествените футболисти не само в европейски, но и в световен мащаб. А това гарантира шоу.

Най-сериозният въпрос, който вълнува феновете и на двата състава е дали голямата звезда на Португалия Кристиано Роналдо ще попадне в стартовите единадесет на Пауло Бенто.

Възможностите на нападателя са всеизвестни, а това го прави неудобен за съперниците. До последно обаче селекционерът на португалците пази мистерията около носителя на „Златната топка“, който в последните два месеца страдаше от травма, която не позволи да се подготвя пълноценно за форума в Бразилия.

Същевременно, според информациите, съотборникът на Роналдо в Реал Мадрид – Фабио Коентрао – вече е възстановен от травмата си и почти сигурно ще вземе участие във важната среща.

Колкото до Бундестима, селекционерът му Йоаким Льов ще може да разчита на Мануел Нойер и Филип Лам. Самият специалист обяви, че двамата ще попаднат в състав му, а с леки болежки са Бастиан Шавайнщайгер и Сами Кедира.

Наставникът на немския държавен тим показа значителен респект към съперника си в дните преди двубоя, като похвали португалците за играта им при контраатака. Льов не спря до тук, като допълни, че е напълно възможно португалците да се окажат един от финалистите на това Световно.

Букемйкърите, на свой ред, също играят своята роля. Според заложните къщи Португалия има всички шансове да стартира с победа на Мондиала, а това предрича неуспех за германската селекция.

Главен съдия на срещата е сърбинът Милодраг Мажич, а цялата футболна общност се надява на коректно арбитърство без подаръци и в двете посоки.

Програмата на Мондиала предвижда още един мач от Група G – между Гана и САЩ, с начален час 1.00 след полунощ. Преди това, в 22.00 часа, играят Иран и Нигерия в среща от Група F.

Двубоите може да проследите на живо в сайта Gong.bg и в ефира на Дарик радио! Изживейте Мондиала с нас!