Селекцията на Португалия е една от най-силно пазените по време на Мондиала в Бразилия. Представители на всички бразилски служби, отговарящи за сигурността са впрегнати да се грижат за покоя на играчите на Пауло Бенто.

Федералната полиция, повече от 20 агенти, около 15 общински полицаи и други бдят на главите на португалските играчи, а причините за това са, че селекцията на Кристиано Роналдо е избрала да тренира на игрище, което е разположено в един от най-конфликтните и спорни квартали – Понте Прета.

Кражбите и престъпленията са доста силно застъпени в тази област, а от Бразилия, като страна-домакин, не искат да се компрометират с евентуални неприятни случки.

Именно поради тази причина органите на реда следват селекцията на Португалия навсякъде.

Същевременно стана ясно, че семейството на голямата португалска звезда Роналдо не е в Бразилия. Близките на играча са взели решение да отпътуват за страната на кафето, само в случай, че носителят на „Златната топка“ и неговите съотборници преминат успешно през груповата фаза. Това семейството на Роналдо е предпочело, за да не провокира излишен интерес, а от там да създава трудности на органите на реда, които ще трябва да се грижат за сигурността му.

Припомняме, че Португалия стартира участието на Световното утре, 16 юни с мач срещу Германия от Група G.