Феновете на Коста Рика отпразнуваха подобаващо подвига на техния тим срещу Гърция и класирането му на четвъртфиналите на Мондиал 2014. „Лос тикос“ отстраниха коравия тим на южната ни съседка след изпълнение на дузпи.

В редовното време и продълженията мачът завърши при равенство 1:1, а при наказателните удари, костариканците не сгрешиха нито веднъж, за да стигнат до крайния успех с 5:3 (6:4 общ резултат).

„Много сме щастливи, пред нас има една страхотно бъдеще. Футболистите ни вече няма да играят само в Коста Рика, а и в други първенства по света. Вярвам, че футболът ни ще става все по-добър и по-добър. Борим се за добра позиция, която ФИФА не оценява. Не искаме да крадем от реферите, както правят всички други отбори от Латинска Америка, Мексико и останалия свят“, коментира фен на „Лос тикос“ след забележителния успех.

Коста Рика намира място на 1/4-финалите на световно първенство за първи път в своята история. Тимът на селекционера Хорхе Луис Пинто разби всички предварителни прогнози, като успя да излезе от тежка група, в която бяха още Уругвай, Италия и Англия.