Унищожителна медийна атака понесе италианския национален отбор в своята родина ден след отпадането си от Мондиал 2014. Вчера „скуадра адзура“ падна с 0:1 от Уругвай в директен сблъсък за второто място в група D и така завърши на трето място с 1 победа и 2 поражения.

Мачът, който ще се запомни и с ухапването на Луис Суарес срещу Джорджо Киелини, доведе до оставките на селекционера Чезаре Прандели и президентът на Италианската футболна федерация Джанкарло Абете. Това обаче не умилостиви пресата, която бе особено критична, след като отборът за първи път от 1960 година насам не успява да стигне до елиминациите на два поредни Мондиала.

„Италия си отива у дома: Провал; разруха и руини“, гласи челото на „Гадзета дело спорт“, който не смята, че червеният картон на Клаудио Маркизио може да послужи като оправдание за резултата. Изданието обаче хвърля голяма вина върху реферът Марко Родригес, който е повлиял върху изхода на мача. „Загубихме всичко: мачът, Световното, треньорът и президентът – ако е възможно да останеш по-гол от това, ще си мъртъв“, уточнява вестникът, който не смята, че проявата на Суарес е изиграла някаква роля за крайния резултат. „Не бяхме елиминирани заради това“, подчертава медията и посочва с пръст Марио Балотели, който „още веднъж разочарова“.

„Тутоспорт“ залага на играта с думите и гласи: “Brandelli”, което в превод означава „разкъсани“. Торинският ежедневник също критикува Балотели за това, че не е отговорил на очакванията и твърди, че Супер Марио е напуснал съблекалнята, за да седне в автобуса, докато Андреа Пирло е говорил пред цялата съблекалня.

 

 

„Кориере дело спорт“ забива поредния пирон в ковчега, като призовава за „рестарт“ и уточнява, че Масимилиано Алегри, Роберто Манчини и Лучано Спалети са основните кандидати за поста на Прандели.