Феновете на италианския национален отбор по футбол си тръгнаха от „Арена Амазония“ в страхотно настроение, след като изгледаха победата над Англия с 2:1.

Успехът превърна „скуадра адзура“ в един от фаворитите за излизане от група D на Световното първенство, след като отборът на Чезаре Прандели удари един от основните си конкуренти. „Трите лъва“ владееха инициативата почти през целия мач, но така и не можаха да заличат попадението на Марио Балотели в 50-ата минута. Преди това Клаудио Маркизио бе извел Италия напред в 35-ата, но почти веднага Даниел Стъридж изравни с шут от близко разстояние.

„Чувството е страхотно, атмосферата е невероятна. Спечелихме и това ни радва много“, каза един от развълнуваните тифози, пропътували пътя до Бразилия, за да подкрепи любимците си.

Доста бразилци също викаха за „скуадрата“ по време на снощното дерби, докато за привържениците на Англия емоциите бяха на другия полюс. Някои от тях все пак запазиха спокойствие и демонстрираха увереност, че отборът им ще надмогне трудната ситуация. „Не се притесняваме, на 19 юни (срещу Уругвай – б.р.) отново ще видим гордостта, страстта и вярата на този отбор“, казаха те.