Вратарят на Германия Мануел Нойер смята, че неговият съотборник Томас Мюлер може да стане голмайстор на Световните първенства за всички времена. 

Мюлер има 9 гола в 9 мача, като сега е вкарал 4 в три срещи от началото на Мондиал 2014. Отдавна завършилият кариерата си бразилец Роналдо и Мирослав Клозе в момента имат по 15 гола.

"Бих искал Клозе и Мюлер заедно да подобряват рекордите. Но ако трябва да бъда сериозен, мисля Томас има всички шансове да стане едноличен голмайстор на Световните първенства. Мачовете са пред него. Днес той напради много силен мач. Както винаги, попадна на точното място в правилното време", заяви Мюлер.

"Удивен съм как отново е в най-добрата си форма за големия турнир. Още е рано да говорим дали ще стане най-добър играч на Световното, но е факт, че без него паднахме на двата последни полуфинала, в които участвахме- от Испания в Южна Африка и от Италия на Европейското в Украйна, коментира вратарят на Байерн.

"За нас турнирът едва сега започва. Няма никакво значение с кого ще играем в следващия мач, защото имаме намерение да стигнем далече. Тук сме да спечелим Световното първенство и само това ни вълнува", заяви Лукас Подолски.