След кратка еднодневна почивка днес се подновяват мачовете на Световното. Груповата фаза приключи, носейки много емоции за всички фенове - някои положителни, някои отрицателни. Но сега е време за мачовете на истината. 

Днес започва осминафиналната фаза, а от нея нататък никой тим няма право на грешка, иначе приключва участието си. В групите можеш и да си позволиш един слаб мач, но от тази фаза вече няма възможност за отпускане. 

Първият мач от програмата на елиминациите противопоставя домакините от Бразилия на една от приятните изненади до момента Чили. "Селесао" е явният фаворит на всички, но чилийците показаха, че могат да ужилят всеки, който не е напълно концентриран срещу тях. 

Явно в лагера на домакините са наясно с това, след като дори имаше информации, че са шпионирали заниманието на противника с хеликоптери. Разрази се минискандал, но той беше потушен в навечерието на двубоя. 

Момчетата на Хорхе Сампаоли изритаха световния шампион Испания от турнира и сега ще искат да продължат мечтата си, като посекат и домакините. Двубоят започва от 19:00 часа, а всичко от него минута по минута ще можете да проследите на Gong.bg. 

За вас ще следим и втория мач от 23:00 часа, който отново е южноамериканско дерби - Колумбия срещу Уругвай. Ако всичко беше нормално около този двубой, сигурно "урусите" щяха да са фаворитите. 

Но сега лагерът им се тресе от наказанието на голямата звезда Луис Суарес, който приключи с Мондиала заради канибалската си изцепка срещу Джорджо Киелини. Хвърлят се оставки, обвиняват се медии, търсят се конспирации... Общо взето, при уругвайците не е никак спокойно. 

Това може да им се отрази негативно срещу добре познатия съперник, но пък може да ги мотивира още повече за успех. Кое от двете ще е, предстои да разберем. Колумбийците са сплотени, в добра форма и също чакат с нетърпение този мач. А и феновете на футбола също. Кои ще са победителите от първите два осминафинала, ще научим късно тази вечер.