Селекционерът на Уругвай хвърли демонстративно оставка в знак на подкрепа към звездата на тима си Луис Суарес. Той напуска поста си във ФИФА, където беше член на техническата ѝ комисия. 

Точно Световната футболна централа наказа звездата на "урусите" заради това, че ухапа Джорджо Киелини по време на мача с Италия. Суарес изхвърча от футбола за следващите четири месеца, а за националния тим няма да може да играе 9 мача. 

Според селекционера, футболистът е превърнат в изкупителна жертва и в знак на несъгласие със санкцията му, той напуска работата си във ФИФА. Той обвини и английските медии за оказания огромен натиск. 

"Луис сгреши, но вместо да бъде изслушан и да му бъде наложено нормално наказание, за да се поправи, той беше посечен. Жертвеният агнец не получи възможност да се защити и беше принесен в жертва."

"След мача журналисти постоянно питаха какво ще е наказанието му. Не ги знам каква народност бяха, но питаха на английски и това ме кара да мисля, че натискът от Англия беше огромен", сподели Табарес. 

Той си беше приготвил специална 13-минутна реч, за да защити звездата си. Но въпреки пламенното му слово, Луис Суарес няма да играе скоро за националния си отбор.