Селекционерът на Кот д'Ивоар Сабри Ламуши засипа с похвали Дидие Дрогба за обрата срещу Япония от 0:1 до 2:1 на Световното първенство по футбол. Въпреки това специалистът защити решението си да остави опитния голаджия на резервната скамейка.

"Заслужено победихме. Бяхме по-добри през целия мач. Започваме турнира с победа, което е страхотно. Това ни дава увереност за следващите мачове.", отчете бившият френски национал.

"Да имаш футболист като Дрогба в състава си, независимо дали е титуляр или влиза като смяна, винаги има огромен ефект върху отбора."

"Разбира се, Дрогба беше разочарован, че го оставям на пейката, но всички видяхте радостта му след края на мача. Имаме нужда от него, както и от всеки друг до края на турнира. Оставих го на пейката, за да съхраня силите му за следващите мачове. За последно той е играл 90 минути преди няколко месеца в Турция, а след това имаше контузия. Той жертва много неща, за да влезе в кондиция за световното първенство. И всички видяхте, когато Дрогба влезе на терена, всичко се промени", завърши Ламуши.