Апетитът явно наистина идва с яденето. Поне това се отнася за лагера на националния отбор на Коста Рика. 

Доскоро централноамериканците не бяха броени за живи от никого от специалистите, особено в група с три световни шампиона - Англия, Италия и Уругвай. 

Но те не само, че се класираха още след втория си мач, ами имат и шанс дори да са първи в групата си. Амбициите им не спират дотук. Според халфа Селсо Борхес следващата цел пред "лос тикос" е да станат безсмъртни. 

По думите му, това може да се случи, само ако се подобри най-доброто постижение на тима досега на световни финали. А то е осминафиналът от Мондиал 1990 в Италия. И целта пред Коста Рика сега става още по-голяма. 

"Повторихме историята, но това не ни стига. Искаме да станем безсмъртни в родината си. А това може да се случи, само ако подобрим това постижение и нашата цел е именно такава."

"Искаме да продължим да доставяме прекрасни моменти за хората в Коста Рика и да им създаваме спомени за цял живот. Мисля, че те го заслужават", сподели Селсо Борхес. 

На осминафиналите костариканците ще играят с тим от група С, в която са Колумбия, Кот д'Ивоар, Япония и Гърция. И четирите тима там имат шанс за класиране, като колумбийците дори вече взеха виза за елиминациите.