Коби Брайънт никога не се е страхувал да казва това, което мисли. Затоваq когато треньорът на националния отбор на САЩ по футбол Юрген Клинсман спомена звездата на ЛА Лейкърс в скорошно интервю, беше само въпрос на време Коби да отвърне.

Този момент дойде по време на интервю с Коби в Бразилия, където той гледа Световното по футбол. Брайънт бе попитан каква е реакцията му на коментарите на Клинсман, в които футболният треньор даде пример с Коби за тенденцията и във футбола да се плащат огромни суми на играчи, заради миналите им представяния, а не заради очаквания в бъдещето.

Коментарът на германеца бе във връзка с решението му дългогодишният футболен национал на САЩ Ландън Донован да не играе: „Това винаги се случва в Америка. Коби Брайънт например – защо той получава $50 милиона за двугодишен договор? Заради това, което е направил за Лейкърс през последните две години ли? Разбира се, че не. Той го получава за това, което е направил в миналото. Защо му се плаща за нещо, което вече се е случило?”

„Мисля, че беше доста забавно”, каза Коби, цитиран от bgbasket.com. „Всъщност мисля, че беше доста комично. Разбирам неговата гледна точка, но той е само треньор. От гледна точка на собственик или генерален мениджър, искаш да си част от отбор, който цени и награждава играчите си за това, което са направили и в същото време водят отбора напред.”

„Може би трябваше да използваш друг играч като пример”, каза шеговито 35-годишният Брайънт, който подписа двугодишен договор за $48.5 млн.