Баскетболната звезда от НБА Коби Брайънт посети Рио де Жанейро, където се срещна с футболни запалянковци и предрече, че Лионел Меси и Аржентина ще направят запомнящо се представяне на Мондиал 2014.

Гардът на Лос Анджелис Лейкърс отиде до крайбрежния бразилски град за рекламно събитие и не пропусна да сподели впечатленията си от първите дни на Световното първенство. Те поднесоха две големи изненади, като първо Холандия разби шампиона Испания с 5:1, а вчера Коста Рика изненада неприятно Уругвай, побеждавайки с 3:1.

„Бройката на головете в откриващите мачове до момента направо е невероятна, вече паднаха колко – 15 гола може би“, заяви Брайънт. „Трудно е да се предскаже как ще завърши който и да е мач. Може да е 2:1, но спокойно би могло да бъде 6:3.“

„Лионел Меси ще отговори на поставеното предизвикателство. Той се справя с огромно напрежение, когато се отвори темата с мачовете му за Аржентина и как той играе на Мондиалите. Голяма част от него произтича заради представянето на Диего Марадона в миналото. Според мен това ще бъде Мондиалът, на който Меси ще блесне и ще преследва титлата. Зная, че го измъчваха доста контузии напоследък, затова се надявам да бъде на 100 процента здрав. Тогава ще може да излезе и да покаже себе си“, допълни Брайънт.

Аржентина открива кампанията си на Мондиала тази вечер от 1 часа българско време с мач срещу Босна и Херцеговина.