Ветеранът в състава на Германия Мирослав Клозе вярва, че сега е моментът тимът му да спечели световната титла. Въпреки че Бундестима е рекордьор с осми финал на Мондиал, нападателят е единственият от сегашния състав, който някога е бил част от състава, играл в решителния спор за трофея. 

Това стана през 2002 г. в Япония и Южна Корея, когато Клозе и компания загубиха с 0:2 от Бразилия. От тогава насам германците винаги стигат поне до полуфинал, но това е първият им финал от 12 години насам. 

"Тогава беше различно, в сравнение със сега. Преди 12 години бяхме предимно млади момчета и никой не очакваше от нас да стигнем до финала. Накрая го направихме, но чувството да го загубиш продължава да е ужасяващо."

"Сега е различно, сега е времето тимът ни да спечели световната титла. Отборният дух при нас не е изпразнено от съдържание словосъчетание. На никого не му тежи анонимност. Те са момчета на по 25-26 години, които са страхотни професионалисти и са много възмъжали за годините си."

"Полуфиналът с Бразилия беше много хубав мач за нас, на който се забавлявахме много, но само за 24 часа. Сега очаквам да стане хубав мач на самия финал, който за съжаление ще е съвсем различен, в сравнение с предишния."

"Това ще е двубой с много тактически капани за всички, но все пак се надявам да стане вълнуващо зрелище. Повторение на случилото се на срещата с Бразилия няма как да се случи", сподели Клозе.