Селекционерът на САЩ се опасява, че тимът на Португалия ще бъде „разгневен“ след тежкото поражение от Германия с 0:4. Янките ще трябва да се изправят именно срещу Кристиано Роналдо и компания в следващия мач в Група G.

"Извоювахме победа в много тежък и равностоен мач. Както и очаквах, Гана е много мощен отбор. Радвам се, че оползотворихме головите си положения. Емоциите ми в хода на мача постоянно се променяха. Ту нашият гол, ту на Гана, после контузията на Алтидор, съмненията за контузия на Демпси”, каза Клинсман.

"Когато Брукс вкара победния гол, ми се искаше да скоча до небето. Лошото е, че Алтидор се контузи, а той е много важен играч за нас. Но на скамейката не са случайни хора. Ако се наложи, има кой да замени Джоузи”, сподели Юрген Клинсман.

Нападателят Джоузи Алтидор получи контузия в подколянното сухожилие и може да пропусне оставащите мачове до края на световното първенство. Алтидор се контузи и напусна терена още в средата на първото полувреме. Селекционерът Юрген Клинсман вече не може да повика играч на мястото на Алтидор, тъй като сроковете за промени в съставите изтече.

“Засега се движим по план. Естествено, Германия е фаворит в групата, а във втория ни мач ще срещнем една много раздразнена Португалия. Не искам да си представя какво ще направи Кристиано Роналдо в гнева си след загубата от Германия и на какво е способен. Ще го разбера след нашия мач", добави наставникът на САЩ./БТА