Селекционерът на Иран Карлос Кейрош обяви, че напуска поста си след Световното като причината е, че договорът му изтича, а нов не му е предложен. Португалският специалист се обясни в любов на иранския футбол и призна, че е искал да продължи работата си, но от местната федерация явно нямат такива планове.

„Аз показах своята привързаност към този проект, но през последните 11 месеца така и не получих предложение за подписване на нов договор. Да работя с националния отбор на Иран за мен беше голяма чест, аз се влюбих в тази страна“, сподели Кейрош.

„Но, образно казано, няма да има сватба, ако сватбата я иска само едната страна. Аз чаках предложение, но така и не го получих. Затова днес дойдох тук, за да кажа благодаря на тези, които ми дадоха тази работа. Иранският футбол, играчите и запалянковците ще бъдат завинаги в моето сърце“, допълни португалецът.

Иран приключи участието си на Световното със загуба с 1:3 от Босна и Херцеговина, което остави азиатският тим на последно място в групата с 1 точка.