Селекционерът на Русия Фабио Капело счита, че Сборная е можела да победи Бразилия, ако не е бил фенът, промъкнал се на терена в последните минути.

Контролата, играла се на ст. "Стамфорд Бридж" в Лондон, завърши 1:1. Русия доминираше през първото полувреме, а Бразилия - през второто. Резултатът бе открит от Сборная, след като Файзулин се оказа най-съобразителен при едно меле в 73-та минута. Кариоките успяха да изравнят едва в последната минута на редовното време чрез ветерана Фред.

"Доволен съм. Играхме добре през всичките 90 минути. Можехме даже да победим", заяви Фабио Капело на пресконференцията след мача. "Контролирахме мача през по-голямата част. И вероятно щяхме да победим, ако онзи фен не беше излязъл на терена в края. Появата му наруши концентрацията ни - и след подновяването на играта бразилците изравниха".

"Не победихме, но играхме наистина добре. Файзулин? Не искам да давам персонални оценки. Футболът е отборна игра. А момчетата играха тъкмо като отбор, играха компактно. Освен това показахме висок дух, което е изключително важно, ако искаш да вървиш напред. Оптимист съм за бъдещето на тима", каза още Капело. /БГНЕС