Френският национал Йоан Кабай заяви след мача с Хондурас, че вече разбира защо Стивън Джерард се оплаквал толкова след контролата срещу отбора от Централна Америка.

„Петлите” направиха успешен старт на кампанията си в Бразилия, като победиха хондурасците с класическото 3:0 и оглавиха група E на Мондиал 2014. Срещата бе белязана от доста груби единоборства, като отборът на Луис Фернандо Суарес дори завърши с 10 души след червен картон на Уилсън Паласиос.

В седмицата преди началото на Световното Англия също срещна Хондурас в приятелски мач, след който капитанът Джерард се оплака най-силно от грубата игра на съперника. Нещо, което и Кабай изпита от първа ръка.

„Гледахме записи на техни мачове”, каза футболистът на Пари Сен Жермен. „Стивън Джерард се оплака и сега разбирам по-добре защо го стори.”

„Знаехме как да играем срещу тях, беше много важно да не се подвеждаме по техния стил. Хондурас изпита сериозни затруднения, щом остана с човек по-малко на терена.”

„Доволен съм. Трябва да продължим да мислим като колектив и да играем за победа. Именно победите ти дават по-позитивна визия за бъдещето. Да спечелим първия си мач по този начин бе добре за морала на отбора.”