Доста тежко са изживели погрома от Холандия с 1:5 играчите на Испания. Това призна защитникът на световните шампиони Серхио Рамос часове след разгрома. 

По думите му, футболистите на Висенте дел Боске не са могли да мигнат след тежкото поражение, но са готови да се реваншират на феновете си за тежката загуба и да продължат напред. 

"Не можете да си представите колко ни беше трудно да легнем да спим и да спрем да мислим за това, което се случи на терена. Но ние сме длъжни да продължим напред, защото на Световното нещата се променят много бързо."

"За колектива ни денят беше ужасен и трябваше да си извадим някои задължителни изводи. Но мога да ви кажа, че съблекалнята ни е по-обединена от всякога. Този мач ни действа като мотивация."

"Мога да ви кажа, че в момента гладът за успехи, страстта и гордостта ни са на високо ниво и сме твърдо решени да превъзмогнем момента и да се хвърлим здраво напред", сподели Рамос. 

До края на мачовете в груповата фаза испанците имат мачове с Чили и абсолютния аутсайдер Австралия. Те са длъжни да вземат успехите в тях, за да продължат в следващата фаза.