Иран и Нигерия фиксираха първото реми и първия мач без голове на Мондиала, завършвайки 0:0. Тази среща - 13-а от началото на Световното първенство, се оказа и най-слабата като качество до момента. Нулевото равенство в мача е напълно справедливо.

Двата отбора нямат победа на световни финали от 1998 година насам.

Съперниците се срещнаха на „Арена де Байшада“ в град Куритиба пред над 39 000 зрители в мач от група „F”, в която са още отборите на Аржентина и Босна и Херцеговина.

Африканците доминираха през по-голямата част, но не успяха да стигнат до гол, въпреки че в началото на мача топката попадна в мрежата, но след фаул срещу вратаря на Иран. През първото полувреме Иран също имаше една възможност за гол след корнер, но вратарят на Нигерия Енияма спаси опасен удар с глава на Гооченайхад.

Това всъщност се оказа и най-добрата възможност за гол в мача. 

Нигерийците направиха принудителна смяна заради травмата на Обоабона. На неговото място се появи Джоузеф Йобо в 29-ата минута.

В началото на второто полувреме отново по-активният тим бе този на Нигерия, но поредицата от центрирания пред вратата на Иран не донесоха успех.

Нигерийците действаха еднообразно и прибягваха до чести центрирания пред вратата на Хагиги, който обаче нямаше никакъв проблем с тях.

Другите два отбора в групата изиграха предния ден мача помежду си, завършил с победа 2:1 за Лео Меси и компания.

Иран и Нигерия са играли веднъж помежду си в контрола през 1998 година, спечелена от „суперорлите“ с 1:0.

Иранците имат само една победа на световни финали – срещу тима на САЩ, докато нигерийците са по-именит тим, що се отнася до шампионати на планетата.

Съставите на двата отбора:

ИРАН: Хагиги, Поолади, Садеги, Хосеини, Монтазери, Некунам, Теймуриян, Хаджи Сафи, Дежага /78 Бахш/, Хейдари /89 Шоджаеи/, Гооченайхад.

НИГЕРИЯ: Ениама, Амброуз, Обоабона /29-Йобо/, Омеруо, Ошанива, Онази,Оби Микел, Моузес /52 Амеоби/,Муса, Азийз /62 Одемвинге/, Еменике.

ОБСЪЖДАЙТЕ МАЧА ТУК

СЛЕДЕТЕ МАЧА ДИРЕКТНО ТУК