Африканските отбори са добри, колкото всички останали на  Световното първенство и един от тях може да спечели крайната  победа, заяви амбициозният нигерийски национален селекционер  Стивън Кеши.

Неговият отбор ще трябва да играе с Иран в първата  си среща от група F, където снощи Аржентина стартира с 2:1 над  Босна и Херцеговина. И ако Нигерия стигне толкова далеч, срещу всичките прогнози, селекционерът Кеши се надява, че поне един репортер ще върви с  отбора и ще отразява всичко около него.

"Аз ще го обичам, ще го нацелувам целия", коментира бившият  капитан на нигерийския национален отбор със смях, наричан от  всички Биг Бос. Шампионите на Африка са един от петте представителя на  Черния континент на Световното първенство заедно с отборите на  Алжир, Гана, вече претърпелия една загуба Камерун (0:1 от  Мексико) и Кот д'Ивоар, който победи Япония на старта с 2:1.

Кеши не спира да демонстрира оптимизъм и попитан конкретно  колко близо е неговият отбор да спечели Световното първенство,  той отговори: "Много близо. Защото африканските отбори са добри. Толкова добри, колкото и останалите. Световното първенство е  отворен турнир с много възможности. Ние просто трябва да правим  това, което трябва."

Но най-сериозното постижение за отбор от Африка е  четвъртфиналът на Гана на Световното преди четири години,  когато те отпаднаха от Уругвай след изпълнение на дузпи. Нигерия пък преди това на два пъти е стигала до втори кръг. Камерун е  играл на четвъртфинал през 1990-а година, а също така и Сенегал  през 2002-а.

"Нашият отбор расте с дни, като едно малко дете е", каза Кеши за играчите си.

Разбира се, най-впечатляващият отбор на Нигерия е от 1994-а година и той беше помолен да сравни двата състава. "Не мога да ги сравня, защото сегашният ми отбор е заедно от година, година и половина. Отборът от САЩ'94 играеше заедно пет или шест години. През 1994-а година духът на отбора беше много висок. Ние  изобщо не се интересувахме кой е нашият противник и откъде идва. Ние просто знаехме, че трябва да излезем на терена и да  победим. Сега ние се борим да направим същото и с този отбор.  Когато го постигнем, сегашната селекция ще бъде два пъти  по-силна от онази от 1994-а." 

Като един от двамата треньори на Световното първенство,  който е роден в Африка, наставникът на нигерийците смята, че е  време да се гласува повече доверие на местните специалисти.