Младият талант на Манчестър Юнайтед Аднан Янузай е на път да докара сериозни главоболия за селекционера на белгийския национален отбор по футбол Марк Вилмотс. Причината е решението на специалиста да включи младока в разширения си състав от 30 души за предстоящото Световно първенство, въпреки че крилото едва преди седмици избра да играе за „червените дяволи“.

Още щом 19-годишният техничар обяви решението си, звездата на Евертън и един от постоянните членове на белгийския тим Кевин Миралас публично заяви, че не би било справедливо ако Янузай попадне в окончателния състав от 23 души за сметка на някой с принос за класирането.

Вилмотс обаче реши да рискува и да включи тийнейджъра, който през сезона има 4 гола и 4 асистенции в 24 шампионатни мача за Юнайтед. „Ще го взема в списъка от 30 футболисти, които ще формират предварителната група за Световното“, каза специалистът. „Той ще бъде един от онези 26 или 27 играчи, които ще продължат да тренират в Генк, а после и в Швеция.“

„Щеше ми се да не трябва да се отказвам от никого, но Янузай е повикан“, допълни Вилмотс, който ще обяви финалния си избор на 2 юни.

На турнира в Бразилия Белгия и Алжир откриват битката в група H с мач на 17 юни от 19 часа наше време.