Изборът на Аднан Янузай да играе за националния отбор по футбол на Белгия вече породи и първия конфликт. Според крилото на Евертън Кевин Миралас ще бъде несправедливо, ако талантът на Манчестър Юнайтед попадне сред 23-мата избраници на селекционера Марк Вилмотс за предстоящото Световно първенство.

Заради своя произход 19-годишният Янузай можеше да избира измежду представителните формации на пет различни страни – Белгия, Албания, Косово, Турция и Англия. Миралас заяви, че се радва от избора на младока, но тъй като последният няма принос за класирането на „червените дяволи“ за Мондила, би било нечестно да играе в турнира за сметка на някой друг.

„Върху него имаше огромно напрежение да вземе решение и той избра Белгия, което е добре за нас, понеже Аднан е отличен футболист“, каза Миралас. „Не мисля обаче, че той трябва да пътува за Бразилия. Няма да е честно някой да загуби мястото си заради човек, който не се познава с останалите. Той не играл за Белгия през последните месеци.“

„Аднан не познава групата ни, а е факт, че напоследък не играе и много в Юнайтед. Също така не страдаме от липса на добри играчи на неговия пост. Всъщност притежаваме много силни футболисти в отбора, така че ще му бъде трудно. Той трябва да докаже пред Юнайтед, че може да бъде вариант номер 1 за своя пост. Мисля, че за него Евро 2016 е по-реалистична цел“, заключи Миралас.