Германският футболен съюз (ГФС) до момента е раздал премии от 2,3 милиона евро на футболистите за достигнатия полуфинал на Световното първенство. 

Снощи германския отбор победи Франция с 1:0 и си осигури полуфинал с Бразилия. Така всеки един от 23-ата играчи в състава на Йоахим Льов за момента прибира по 100 хиляди евро.

Ако станат световни шампиони Филип Лам и колегите му ще вземат по 300 хиляди евро всеки.

"Нямаме нищо против да платим тази премия", заяви с усмивка президентът на ГФС Волфганг Нирсбах. При загубен финал играчите ще вземат по 150 хиляди от общата германска валута. 

Тази премия вече беше платена веднъж- при поражението през 2008-а година на финала на Европейското първенство, когато Испания спечели титлата. Ако сега бъде занесена титлата в Германия, то ГФС ще трябва да извади общ награден фонд от 6,9 милиона евро.

Каквито и разходи да са правили, четирите полуфиналиста със сигурност са на печалба, след като са стигнали до тази фаза на турнира. ФИФА ще даде на всеки от четирите отбора на полуфиналите по 15 милиона евро.

Новият световен шампион ще вземе рекордна премия от 35 милиона щатски долара или около 25,6 милиона евро. Участникът на финала ще получи 18,3 милиона евро.