Селекционерът на Япония Алберто Дзакерони не бе никак доволен от представянето на своя тим въпреки успеха с 4:3 над Замбия в последната контрола преди старта на Мондиал 2014.

„Сините самураи“ допуснаха да губят в резултата с 0:2 само в първия половин час на мача, но в крайна сметка извоюваха победата с попадение на Йошито Окубо в добавеното време. Това обаче не омилостиви Дзакерони, който смята, е резултатът е донесъл повече негативи, отколкото позитиви.

„Макар да победихме, не съм доволен от играта ни. Аз не се фокусирам само върху резултатите. Сега се изправяме срещу нови проблеми, каквито преди не показвахме. Трябва да ги преодолеем, за да станем по-добри“, каза италианският тактик.

„Не съм доволен от интензивността в играта ни. Ниското темпо обаче не значи, че не сме мотивирани. Ще трябва да помисля за други начини, с които да подобря този елемент. Интензивността не е единственият фактор, върху който ще се съсредоточим преди Мондиала.“

„Позволихме на Замбия прекалено лесно да стигне до първите два гола. Изобщо не успяхме да изпълним нашия игрови план, особено преди почивката. Трябва да мислим повече за отбраната си на Световното. Там трябва да променим мисленето си“, завърши Дзакерони.