Селекционерът на Франция Дидие Дешан не приема срещата с Германия на четвъртфинал на Световното първенство като реванш за мача от 1982-а година, когато на полуфинал германците спечелиха.

„По-голямата част от отборът ми не е бил роден през 1982-а година, коментира Дешан по повод въпрос за полуфинала от преди 32 години. Тогава Западна Германия спечели с изпълнение на дузпи срещу французите, а мачът ще остане в историята завинаги с бруталния фаул на вратаря Харалд Антон Шумахер, разбил главата на Патрик Батистон.

„И ме питате дали съм им разказал? Та аз съм бил на 14, спомените ми са били прекалено детски, каза Дешан с неразбираща гримаса защо точно с този мач се прави аналогия. Много фенове във Франция обаче не са забравили именно фаула на Шумахер, който предизвика комоцио и избити зъби на Батистон.

"За всичко друго можем да си говорим, за тактика и за противника, но пък за този мач, който за мене е доста бегъл спомен, няма какво. Да не говорим пък за футболистите, коментира Дешан. "Петлите" се класираха за четвъртфинал след успех с 2:0 над нигерийския отбор снощи, а Германия пречупи Алжир с 2:1 след продължения.