Селекционерът на Франция Дидие Дешан е поредният, който  изрази притеснение от обедните мачове на световното първенство.  

"Петлите" излизат срещу Нигерия в осминафинален мач утре от  13.00 часа местно време. "По това време на деня жегата е непоносима. Нигерийците със  сигурност са свикнали повече от нас с такива условия. Това може  да се отрази на ритъма на мача", каза Дидие Дешан.

"Не мога да знам как ще реагира организмът на всеки отделен  играч. Но вчера видях, че бразилци и чилийци приключиха мача  изключително уморени", добави Дешан. Селекционерът не предвижда промяна в нагласата за  осминафиналния мач срещу Нигерия в сравнение със срещите от  груповата фаза.

"Единствената разлика е, че след този мач може да останеш  или да напуснеш турнира", каза Дешан. Той разкри, че на тренировки играчите тренират дузпи, но по-скоро за забавление.

"На тренировка повечето от играчите изпълняват дузпи много  добре. Но това не се брои, защото на стадиона след 120 минути  игра, пред многобройна публика, е съвсем различно", коментира  Дидие Дешан.  Под въпрос за мача с Нигерия остава защитникът Мамаду Сако,  който лекува мускулна контузия.

"Сако тича малко на днешната тренировка. Преди мача ще  преценя дали е готов да играе или не", каза Дешан./БТА