Защитникът на Бразилия и автор на второто попадение Давид Луис изрази разочарованието си от контузията и липсата на Неймар от останалите мачове на тима на Световното първенство по футбол. Бразилия се наложи над Колумбия с 2:1 и си осигури полуфинал с Германия по пътя към шестата световна титла.
"Всички мечтаехме за този полуфинал. Но ни е тъжно, че Неймар се контузи и отпада до края на първенството. Той е голяма личност и велик футболист. Всеки от отбора съпреживява с него травмата му. За мене той е като брат. Но какво точно стана в момента на травмата му- не знам, защото не видях добре. Но във всеки случай не бива да съдим никого, защото и мачът беше такъв- емоционален“, коментира Давид Луис. 

Попитан как точно пък е вкарал втория гол във вратата на Колумбия, защитникът обясни само, че е въпрос на ген, а не на други специфики. Изстрелът му от 35 метра прелетя над стената от четирима играчи на Колумбия и се заби в мрежата, увеличавайки аванса на отбора си в 69-ата минута. 

„Мисля, че е генетично обусловено. Роден съм с тези крака“, каза Луис като показа с ръце как са извити краката му. „В Бразилия ние им казваме две десетки. Но и да се опитвате да вкарате такъв гол, може да не се получи и при цял ден опити. Сигурно и аз няма да успея да го направя пак“, обясни Луис.

Но селекционерът Сколари разкри част от тайната. Той заяви, че новото попълнение на ПСЖ в петък е наблюдавало видеа с изпълнение на свободни удари, а в последните дни е тренирал фаулове заедно с бивш бразилски футболист, който е известен с умението си да ги изпълнява. 

„Най-напред гледаше видеа, а след това работи индивидуално с Марселиньо Кариока, който е играл в Коринтианс. Той бие фаулове така, както никой друг не може“, обясни Сколари.