"Травмата на Неймар, заради която звездата на Бразилия ще пропусне остатъка от Мондиала, може да сплоти другите футболисти от националния отбор", заяви капитанът на Селесао Тиаго Силва.

Неймар получи контузията малко преди края на мача с Колумбия (2:1) при стълкновение с бранителя на съперниковия тим Хуан Сунига. Нападателят на Барселона бе изнесен на носилка и откаран в болница, където бе установена фрактура на третия лумбален прешлен.

"Сунига не е лошо момче, но в този момент се прояви неразумно. В такива моменти се проявява силата на един отбор. Неймар е много важен играч за нас, ние зависим силно от него. Евентуално обаче, ситуацията може да се обърне в наша полза, нещо от рода на "давайте да спечелим купата за Неймар". Това само може да ни сплоти още повече", отбеляза Силва.

Неймар бе в стартовия състав на петкратните световни шампиони във всичките пет мача и вкара четири гола. Съперник на домакините в предпоследната фаза ще бъде Германия. Мачът ще се състои на 8 юли в Бело Оризонте. /БГНЕС