Чезаре Прандели подаде своята оставка като селекционер на Италия, и коментира решението си пред медиите.

"Проектът се провали, и единственото правилно нещо е да поема отговорност за това," заяви той.

Наскоро Прандели продължи договора си за още две години, но сега е решен да си тръгне.

"С 11 души ние бяхме в мача и се борехме за всяка топка. Червеният картон направи голямата разлика. Можехме да се борим по друг начин, ако не беше този момент," допълни Прандели.

"Щом не бележим голове, значи сме лимитирани. Отговорността е моя, защото аз съм избрал тези играчи, тази тактика, тези смени," добави наставникът. "Балотели е част от моя проект. Аз направих своя избор и сега подавам оставка, защото той не бе успешен."

"Загубихме това Световно в мача срещу Коста Рика. Имахме нужното, за да сме по-добри, имахме четирима нападатели, но пак нямахме положения. В тези ситуации, трябва и физика, както и класа," отбеляза Прандели. "Що се отнася до физическата ни подготовка, знаехме, че ще ни е по-тежко срещу южноамериканските отбори, и тези от Централна Америка. Уругвай и Коста Рика бяха по-бързи, първи за всяка топка. Срещу Англия сработихме, но не и срещу другите два съперника."

"Извън това, след края на мача разговарях с президента на футболната ни федерация, и му обясних, че искам да поема отговорност, затова ще си подам оставката. Когато един проект се провали, трябва треньорът да поеме отговорността. Преди да подпиша новия си договор, искахме да продължим по пътя, който вече бяхме започнали. Той ни помагаше да ограничим и до една степен да прикрием проблемите на италианския футбол," обясни Чезаре Прандели.

"Не знам какво се случи, но след като договорът ми бе продължен, изведнъж отборът ни започна да бъде третиран като политическа партия, станахме обект на всякакви вербални атаки. Хората направо ни обвиниха, че взимаме парите на държавата. Аз никога не съм откраднал нищо от никого. Винаги си плащам данъците, и ходя с изправена глава. Затова не искам да ми се говори, как ограбвам някого," завърши Прандели.