Селекционерът на Португалия Пауло Бенто заяви, че отпадането на Португалия в груповата фаза на Мондиал 2014 е по вина всичките 23-ма футболисти. Според него няма причина да се търсят отделни виновници, след като „мореплавателите“ завършиха на трето място в група G с 4 точки от 3 мача.

"Отпадането на отбора не е вина на отделни играчи, а на целия отбор. Но трябва да си направим изводите, за да не сме в такова състояние и след две години на Евро 2016. Грешките ни тук са на всички, защото побеждаваме и губим като отбор", каза наставникът.

"Трудно е в момента на националния отбор, защото целта ни беше да излезем от групата. Трябва да признаем, че това, което получихме като резултат, си е напълно заслужено."

"Днес срещу Гана през първото полувреме бяхме по-добри, но пък повечето ни положения бяха създадени през второто. Бяхме прекалено разбити като колектив още в първия мач, когато Германия ни разгроми с 4:0."

"Горд съм, че съм португалец и че съм част от този отбор на Световното първенство", заяви от своя страна защитникът Бруно Алвеш. "Смятам, че мачовете ни не бяха толкова лоши, просто в определени моменти не бяхме концентрирани. Имам предвид, че срещата със САЩ можеше да протече по друг начин."