Националният селекционер на Португалия Пауло Бенто показа готовност да бъде критикуван за равенството, което тимът му направи срещу САЩ – 2:2.

След този развой на събитията Португалия остана на последното място в Група G с едва 1 точка в актива си. Пред Кристиано Роналдо и компания са Гана също с една точка, САЩ с 4 и Германия с 4.

„Може да ме критикувате като треньор. Имахме шанса да измъкнем добър резултат, но не успяхме. Сега трябва да гледаме напред и да опитаме да спечелим срещу Гана. Не постигнахме добър резултат, но все още имаме  математически шансове да се класираме. Ще се отнесем като  професионалисти и ще опитаме да продължим напред. Имаме  математически шансове и ще дадем всичко от себе си до последната минута в последния ни двубой от груповата фаза. Ще опитаме да  запазим високите си стандарти“, започна Бенто.

„Никога в моята кариера не съм подозирал, че някой колега  може да излезе и да играе за равенство. Роналдо беше здрав и игра пълни 90 минути. Не изглеждаше да  има някакъв проблем. Това е деликатен момент за всичките ни  играчи. Малко са тъжни, но не сега е моментът да ги  критикуваме“, завърши специалистът.