ападателят на Дания Никлас Бендтнер заяви, че е разочарован от пропуснатата възможност за победа срещу България в световната квалификация по футбол, играна снощи в София.

Бендтнер отбеляза изравнителното попадение за крайното 1:1 в края на първото полувреме, а датчаните не се възползваха от числения си превес, след като Иван Бандаловски беше отстранен от игра с директен червен картон още в 27-ата минута.

"Резултатът е разочароващ. Беше трудно да нагодим играта си на неравния терен. През второто полувреме си подавахме топката прекалено много около наказателното поле, но рядко стигахме до добри положения. Трябваше да използваме много по-добре това, че разполагахме с двама високи играчи в атака", заяви Бендтнер, визирайки себе си и влезлия като резерва още в 35-ата минута Андреас Корнелиус, които са високи над 1,90 метра.

Нападателят на Ювентус каза още, че отборът трябва да измъкне поне точка от предстоящото във вторник гостуване на фаворита в групата Италия. "Сега трябва да се концентрираме и да вземем нещо при гостуването на Италия. Очаква ни тежък мач срещу труден съперник, но не трябва да си тръгваме с празни ръце от Милано", коментира Бендтнер.